Bosch en Duin

Zorgenoten kreeg de opdracht om het zorgcentrum Bosch en Duin in Den Haag FIT te renoveren en 18 kleinschalige groepswoningen te realiseren. In verband met de doelgroep van kwetsbare ouderen is in goed overleg met de opdrachtgever een plan uitgewerkt om – naast een levensduurverlenging van 20 jaar – ook een huiselijke, gastvrije en uitstekend toegeruste omgeving te creëren.

Resultaat

De volledige gevel van het zorgcentrum is duurzaam gerenoveerd en er is een nieuwe entree aangebracht. Ook de binnenzijde zal grondig worden gerenoveerd. De bewoners kunnen rekenen op een eigen kamer met een bedlift en eigen sanitaire voorzieningen, terwijl de groepswoningen straks beschikken over royale gezamenlijke huiskamers met een keuken. Om een prettig leefklimaat te realiseren in kamers waar vroeger geen daglicht binnenkwam, worden solar tubes geplaatst. Alle woningen krijgen vanuit de woonkamers toegang tot een nieuw ruim balkon. Ook wordt een uitgebreid pakket aan domotica geïnstalleerd. Tijdens een deel van de renovatie werd gebruik gemaakt van tijdelijke huisvesting.

 

"Het samenspel tussen opdrachtgever/aannemer/architect/directievoerder was zeer plezierig en effectief. Alle afspraken werden nagekomen. Ik kijk uit naar een volgende samenwerking."

Anna Zinkweg – Architect en Directievoerder, namens de opdrachtgever

Zorgenoten

Zorgenoten brengt twee partners samen: innovatieve energiedienstverlener Eneco en renovatie-, bouw- en onderhoudsexpert Dura Vermeer. Zorgenoten levert gegarandeerde prestaties op het gebied van energiebesparing, onderhoudskosten, bouwkosten, kwaliteit en comfort. 

 

 
 

Alle oplossingen