TMZ

TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) opende begin 2014 een zorgcentrum voor tachtig ouderen in Het Weggeler te Almelo. Een project dat samen met Zorgenoten is ontwikkeld.

Resultaat

Het centrum telt 28 appartementen van 70m2 voor bewoners met een lichamelijke beperking. Deze appartementen, gelegen op de begane grond en de eerste verdieping, hebben een hal, een berging, een badkamer, een woonkamer met open keuken en een aparte grote slaapkamer. Daarboven liggen twee verdiepingen voor 52 bewoners met psychische beperkingen. Op de begane grond bevinden zich gemeenschappelijke voorzieningen als dagopvang, crisisopname, een kapsalon en een groot openbaar restaurant. De indeling is in de toekomst eenvoudig aanpasbaar. 

 

Bijzonderheden

  • Het gebouw is modulair en kostenefficiënt opgebouwd, waarbij de visie van TMZ, op het verlenen van de beste zorg, functioneel optimaal wordt ondersteund. De bewoners hebben daarnaast de mogelijkheid om hun woningen te personaliseren.
  • Een duurzaam opwekkingssysteem gecombineerd met WKK en HR-warmteopwekking regelt warmte en koude. Het pand wordt gekoeld en verwarmd middels vloerkoeling en -verwarming. De koude en warmte wordt opgewekt door warmtepompen met als bron een gesloten bodemwisselaar. Er wordt een dakcollector toegepast om balans en een hogere energiebesparing te garanderen. Ook wordt het gebouw mechanisch geventileerd, bevochtigd en evenals de overige ventilatiesystemen voorzien van warmteterugwinning. Koppelingen met camera's, psi-installaties, deurstandbewaking en overige technieken zijn geïntegreerd.
  • Voor de verlichting van de verpleegafdelingen is gekozen voor een huiselijke uitstraling. Bijna alle toegepaste armaturen zijn LED-armaturen.
  • Een bijzonder kenmerk van dit project is dat het geheel (bouwkundig en installatietechnisch) 3D BIM is getekend.

 

In het volgende filmpje (na circa 1 minuut) vertelt TMZ-bestuurder [voornaam] Weda hoe wij samen hun ideale nieuwe huisvesting hebben ontwikkeld.

 

 

 

 

"Door vanaf dag één – op basis vertrouwen en volledige transparantie – samen te werken aan het gewenste concept delen alle partijen in het rendement. Als opdrachtgever krijgen we een beter, sneller en goedkoper resultaat in een plezierig proces. Onze eerste samenwerking smaakt naar meer!"

Pieter Weda - voorzitter Raad van Bestuur

Zorgenoten

Zorgenoten brengt twee partners samen: innovatieve energiedienstverlener Eneco en renovatie-, bouw- en onderhoudsexpert Dura Vermeer. Zorgenoten levert gegarandeerde prestaties op het gebied van energiebesparing, onderhoudskosten, bouwkosten, kwaliteit en comfort. 

 

 
 

Alle oplossingen